Loading...

Co jsou Back flow vonné kužely a jak se liší od obyčejných

16.11.2023 13:35


Aromaterapie je dávná umění využívání přírodních esencí a vůní k povzbuzení smyslů, zlepšení nálady a zvýšení pohody. Jedním z oblíbených způsobů, jak si vychutnat tuto relaxační a očišťující metodu, je pomocí vonných kuželů a back flow (zpětný dým) kuželů. V tomto blogovém článku se dozvíte více o tom, co jsou vonné kužely a back flow kužely, jak fungují a jak je můžete použít k obohacení svého domova nebo kanceláře.

Co jsou vonné kužely (františky)?

Vonné kužely také lidově nazývané františky jsou malé kužely z pevného materiálu, obvykle vyrobené z kombinace dřeva, bylin a esenciálních olejů. Když se vonný kužel zapálí, uvolňuje se do prostoru jemná a příjemná vůně. Vonné kužely se používají pro meditaci, relaxaci nebo prostě k oživení prostoru pomocí příjemné vůně.

Co jsou back flow kužely a jak se liší od obyčejných vonných kuželů?

Back flow (česky zpětný dým) kužely jsou speciální druh vonných kuželů, které mají unikátní design s otvorem na spodní straně kužele. Tento design umožňuje, aby kouř vytvořený při spalování kužele stékal dolů, místo toho, aby se vznášel vzhůru jako u obyčejných vonných kuželů. Tím se vytváří fascinující vizuální efekt, který připomíná vodopád z kouře.

Back flow kužely vyžadují speciální držák s otvorem nebo kanálem, který umožňuje správné proudění kouře. Tyto držáky mohou mít různé tvary a designy, což z nich činí i atraktivní dekorativní doplněk.

Jak používat vonné kužely a back flow kužely?

Vonné kužely jsou jednoduché na použití. Stačí je umístit na nehořlavý podklad nebo do držáku, zapálit vrchol kužele a nechat ho chvíli hořet, než plamen zhasnete. Kužel pak začne pomalu doutnat a uvolňovat vůni.

Back flow kužely se používají obdobným způsobem, ale vyžadují speciální back flow držák. Umístěte back flow kužel na držák tak, aby otvor na spodní straně kužele byl nad otvorem nebo kanálem držáku. Zapalte vrchol kužele, nechte ho chvíli hořet a pak zhasněte plamen. Kužel začne doutnat a kouř se bude stékat dolů přes držák, vytvářející efekt kouřového vodopádu a uvolňující příjemnou vůni.

Výhody používání vonných kuželů a back flow kuželů

  • Aromaterapie: Vonné kužely a back flow kužely vám umožní využívat léčivou sílu éterických olejů a přírodních vůní k uklidnění mysli, zlepšení nálady a snížení únavy.
  • Dekorace: Díky široké škále designů držáků mohou vonné kužely a back flow kužely sloužit jako stylový doplněk interiéru, který se hodí do různých prostor a stylů.
  • Meditace a relaxace: Zapálené vonné kužely a back flow kužely mohou být skvělým pomocníkem při meditaci nebo relaxaci, pomáhají vytvořit klidné a harmonické prostředí.
  • Osobitý dárek: Vonné kužely a back flow kužely, společně s krásným držákem, mohou být originálním dárkem pro blízké, kteří si potrpí na relaxaci a příjemnou atmosféru.


Vonné kužely a back flow kužely jsou jednoduchým, avšak efektivním způsobem, jak přinést do vašeho života uklidňující sílu aromaterapie a krásu přírodních vůní. Díky různým vůním a designům držáků si můžete vybrat kombinaci, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a vkusu. Ať už hledáte relaxační prostředek, meditační pomocníka nebo dekorativní prvek, vonné kužely a back flow kužely jsou tím pravým řešením.